lørdag 20. desember 2008

En artikkel jeg fant.

Her i går fant jeg noe interessant mens jeg rydda i papirene mine. Det datt plutselig ut et ark med en artikkel på. Vet ikke hvor det kommer fra, eller hvem jeg har fått det av.

La dem bli så travle at de mister kontakten med Jesus.

En anonym skribent, som kanskje var inspirert av C.S. Lewis´bok "Djevelen dypper pennen", ser for seg følgende scenario:

Satan kalte sammen til en verdenskongress. I åpningstalen til sine onde engler, sa han: "Vi kan ikke hindre de kristne i å lese Bibelen og kjenne sannheten. Vi kan ikke holde dem borte fra familieverdier. Men vi kan gjøre noe annet. Vi kan ødelegge for dem, slik at de ikke greier å få et varig og inimt forhold til Kristus.
Skulle de få et slikt forhold med Jesus, blir maktenvår over dem brutt. Så la dem gå til kirke, la dem beholde sin konservative livsstil, men stjel tiden deres så de ikke oppnår denne erfaringen med Jesus Kristus.

Dette er det jeg vil dere skal gjøre engler: Distrahér dem fra å ha fokus på sin frelser og opprettholde den livsviktige kontakten med ham hele dagen"
"Hvordan skal vi gjøre dette?" ropte de onde englene.
"Holde dem travle med det som er uvesentlig i livet go finn på talløse prosjekter slik at sinnene deres blir okkupert", svarte han.
"Frist dem til å forbruke, forbruke, forbruke, til å låne, låne, låne. Overtal kvinnene til ågå i jobb og mennene til å jobbe seks-syv dager i uken, 10-12 timer hver dag, slik at de får råd til å opprettholde levestandarden. Hindre dem i å tilbringe tid med barna. Etter hvert som familiene smuldrer opp, vil hjemmet snart ikke være et sted de kan hvile ut fra presset på jobb.

Overstimuler dem mentalt, slik at de ikke kan høre den stille, hviskende stemmen. Lokke dem til å spille radio eller CDer hver eneste gang de er ute å kjører, til å ha TVen eller videoen konstant på hjemme. Frist dem til å bruke mer og mer tid fremfor datamaskinene, og frist dem spesielt til å se på porno på internett.

Og se til at det blir spilt musikk kontinuerlig, selv i butikker og på restauranter. Dette vil blokkere sinnene deres og ødelegge samfunnet med Kristus.

Fyll salongbordene deres med magasiner og aviser. Overless sinnene deres med nyheter 24 timer i døgnet. Invadér kjøreturene deres med store reklameskilt. Oversvøm postkassene ders med søppelpost, postordrekataloger, nyhetsbrev og promoteringstilbud, gratis lokkeprodukter, tilbud og falske håp.

Selv på fritiden må de være travle. La dem komme tilbake fra ferie utslitt, urolige og uopplagte. Slipp dem ikke ut i naturen. Send dem til fornøyelsesparker, idrettsarenaer, konserter og på kino istedet. Og når de komme sammen til åndelig felleskap, engasjér dem i sladder og overfladisk snakk slik at de går derfra med dårlig samvittighet og følelsene i ulage.

La dem engasjere seg i å vinne andre sjeler. Men gjør livene deres fullstappede med så mange gode formål at de ikke får tid til å søke kraft fra Kristus. Snart vil de arbeide bare i egen styrke, de vil ofre helsen sin og enheten i familien for den gode saken."

Det var litt av en kongress, og de onde englene dro ivrig til sine bestemmelsessteder for å gjøre all verdens kristne travlere og travlere, og få dem til å forbruke mer og mer.

8 kommentarer:

Alexander sa...

Tankevekkende artikkel! Spesielt viktig i disse juletider. Det koster å sette av tid til stillhet og ro, men øvelse gjør mester.
Ha en god julehøytid!

Anonym sa...

Hmm.. Utroli lett å sløsa me ti!

Takk Hilde =)

Hilde Lindberg sa...

Hei begge to... Ja, det er lett å sløse med noe så verdifullt, og det koster å bruke den rett. Noe å strekke seg mot i det nye året.. nytt år, nye muligheter :)

Ha en riktig god jul.

Synne sa...

Bra artikkel. Takk:D

Anonym sa...

Dette var en veldig god og tidsriktig artikkel!
Vi får gjøre det motsatte av det de vil ha oss til å gjøre da.
Ønsker deg et velsignet nytt år med mye stillhet med Gud! Og håper alt går bra med flytting og ny jobb. Klem Sabine.

. sa...

Takk for at du delte dette, Hilde!

Lykke til med innflytting! :D Nå kommer du jo litt nærmere oss og, så satser på besøk fremover ;)

Henriette sa...

Heisann! Ingen bilder a ditt nye hjem? i Byen over alle byer! :D hehe
gleder meg t å se deg Hilde!
klem

Anna sa...

Haha detta var litt skummelt:D Tenkte på denne artikkelen før jul og tenkte å legge den ut... problemet var at jeg ikke fant den:/ Så bra at du la den ut:D
Klem